Táskájánál fogva húztak le egy nőt a monori vasútállomás lépcsőjén

V. Zsolt ki akarta rabolni a 61 éves nőt, de elszámolta magát. Most emeltek vádat ellene.

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfival szemben, aki a vasútállomás peronján akart kirabolni egy nőt Monoron. V. Zsolt elhatározta, hogy megszerzi a hatvan körüli asszony táskáját, ezért követni kezdte majd megszólította a nőt.

Aprópénzt kért tőle, arra hivatkozva, hogy most engedték ki a börtönből. A nő kitért előle, majd az aluljáróból a peronra ment a lépcsőkön. A férfi követte, majd a lépcsősor tetején megragadta a táskáját és megpróbálta kirántani a kezéből.

Miután az asszony nem engedte el a táskát, az elkövető erősen rángatni kezdte azt és vele együtt a nőt is az aluljáró irányába. A férfi az időközben földre került nőt nyolc lépcsőfokon keresztül rángatta lefelé a táskájánál fogva.

A cselekménynek végül az vetett véget, hogy időközben más is a peronhoz érkezett, melynek hatására az elkövető először úgy tett, mintha csak fel akarta volna segíteni a nőt, majd elmenekült a helyszínről a táska nélkül.

A megtámadott vasadi nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a támadás következtében. A férfi beismerte a tettét az elfogása utáni kihallgatásakor. A táskát akarta, ám elszámolta magát, s nem gondolt az idős áldozata ellenállására. Az ügyészség rablás kísérlete miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen.