Karácsony: Azért van dugó, mert sokkal több az autó

A főpolgármester intézkedéscsomagot jelentett be, amellyel a nagyberuházásokat szeretné felgyorsítani és a közösségi közlekedést versenyképesebbé tenni.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat nagyberuházásairól és a közlekedés helyzetéről tartott online sajtótájékoztatót.

Beszélt arról, hogy négy nagyberuházás zajlik éppen, a 3-as metró, a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Pesti alsó rakpart felújítása.

Karácsony elmondta azt is, hogy nagyon nagy mértékben megnövekedett a gépjárműforgalom, és hasonlóan csökkent a közösségi közlekedés használata 2019 óta. A főpolgármester szerint a város számára a járvány tragédia volt, részben azért, mert hatalmasat csökkent a bevétel, és az emberek elkerülik a közösségi közlekedést.

Karácsony szerint minden elemzés kimondja, hogy a közösségi közlekedés nem veszélyes a járvány szempontjából, szinte kimutathatatlan az, hogy milyen kevés fertőzésért felelős a közlekedésnek ez a fajtája.

Több másik változásról is beszélt:

Karácsony lépéseket is bejelentett, amelyekkel javítanának a helyzeten:

Karácsony szerint ezek a programok annak a célcsoportnak szólnak, amelyek korábban felváltva használták a közösségi közlekedést és az autójukat, de mostanában inkább utóbbi mellett döntöttek. Őket szeretnék visszacsábítani a közösségi közlekedésbe.