Így változik a közlekedés a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején

Komoly forgalmirend-változásokra számíthatnak az autósok.
Kapcsolódó cikkek

A Formula 1 Magyar Nagydíjat 2021. július 30. és augusztus 1. között rendezik a mogyoródi Hungaroringen. Az esemény rendőri biztosítását idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hajtja végre, melyben a korábbi évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz részt. A Police.hu rendőrségi honlapon tették közzé, hogyan változik a közlekedés a verseny hétvégéjén.

A versenypálya körüli és az odavezető utakon a versenyt érintő napokon – péntek reggeltől hétfő reggelig – megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.

A rendezvény ideje alatt a következő, főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak az autósok:

Tömegközlekedéssel a H8 HÉV-el lehet kijutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban a buszok fordított irányba haladnak és viszik a nézőket a Kerepesi HÉV megállóba.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.