Kivizsgálja a MÁV, hogy fulladt káoszba a Nyugati újranyitása

Vasárnap hajnaltól kaotikusan indult újra a vonatközlekedés, ami még mindig nem állt helyre.
Kapcsolódó cikkek

A múlt héten egy hónapnyi felújítás után végre ráengedték a vasút- és utasforgalmat a fővárosi Nyugati pályaudvarra, de az eredmény finoman szólva elmaradt a várakozásoktól. Váltóhibák és biztosítóberendezési malőrök jöttek, vasúti káosz alakult ki, óriási késések voltak.

A MÁV hétfőn közleményt adott ki, aminek lényege az, hogy a társaság elnök-vezérigazgatója belső vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, mi okozta a vasúti krachot. Egyelőre a pályaudvaron csökkentett kapacitással tartják fenn a vonatközlekedést, nem tudják fogadni és indítani az összes a vonatot. A közlemény így zárul:

A vasúttársaság a Nyugati pályaudvart érintő vonalakon utazók elnézését kéri az átmeneti forgalmi fennakadások, késések és kényelmetlenségek miatt! A MÁV a menetrend szerinti közlekedés mielőbbi visszaállítására törekszik. Az utasok a vasúttársaság honlapján (www.mavcsoport.hu), a Mávinform Facebook oldalán és a MÁV applikáció segítségével találhatnak folyamatosan frissülő tájékoztatást a közlekedési változásokról.

Frissítünk!

A monori és az esztergomi vonatok hétfő délutántól már a Nyugati pályaudvarról indulnak, és oda is érkeznek – közölte a Mávinform a honlapján. Hétfő reggel a Nyugati pályaudvarról induló és az oda érkező vonatok menetideje 10-30 perccel megnőtt a biztosítóberendezés meghibásodása miatt. A torlódások és késések csökkentéséért a ceglédi és a lajosmizsei vonalon egyes járatok rövidebb útvonalon közlekedtek, Kőbánya-Kispestről fordultak vissza. A lajosmizsei S21-es vonatok továbbra is Kőbánya-Kispestről indulnak és oda érkeznek. A Nyugati pályaudvarról az utasok a Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, körülbelül 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.