Életfogytiglant kértek R. Katalinra: Kikötözte, és ötvenszer megszúrta a balkézről született gyermekei apját

Csak később tudta meg a férj, hogy nem tőle van az összes gyerek. A szerető nevére vette volna őket, de a féltékeny asszony brutálisan kivégezte.

Vádat emelt a  Pest Megyei Főügyészség azzal az R. Katalinnal szemben, aki tavaly tavasszal kikötözte, majd több mint ötvenszer megszúrta, illetve megvágta a szeretőjét egy késsel.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség életfogytiglant kért a különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt nőre azzal, hogy ha az előkészítő ülésen mindent beismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is, akkor 24 év múlva bocsáthassák szabadságra a leghamarabb feltételesen.

Hozzátette, a vádlott beismerte, hogy az ő keze által halt meg a sértett, de vitatta a bűncselekmény körülményeit.

Mihádák Zoltán / MTI

Az ügynek egészen döbbenetes előzményei voltak. A 39 éves férjezett asszony szerelmi viszonyban volt a 42 éves áldozatával. Később kiderült, hogy a nő házasságában született több gyermekének is ő az apja.

A szeretőnek közben új kapcsolata lett, ezért tavaly év elején úgy döntött, hogy már nem akarja folytatni a viszonyt, azonban szerette volna nevére venni a biológiailag tőle származó gyerekeket. Közben a másik nővel kezdett szerelmi kapcsolatot kialakítani, emiatt pedig az elkövető féltékennyé vált.

Kapcsolódó

Tavaly április elsején R. Katalin összeveszett a balkézről született gyermekei apjával, melynek során a nő egy késsel a ház folyosóján megsebesítette a férfit. Ezután a férfit a hálószobában lévő ágyhoz kötözte és ott a késsel legalább ötven alkalommal felsőtestén megszúrta illetve megvágta. A férfi a helyszínen meghalt.

Ezt követően Katalin nagyjából feltakarította a helyszínt és a ruházatát is lecserélte, majd elhagyta a házat. Azonban még aznap este telefonon bejelentette tettét a segélyhívó számán. A Pest Megyei Főügyészség életfogytiglant kért a  különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt nőre.