Úgy vitáztak a homofób pedofiltörvényről, hogy épp a lényeg maradt ki

Miközben kinn tüntettek, a Parlamenten belül asztalra került a nagy felháborodást kiváltott tervezet.

A hétfő esti tüntetéssel egy időben vitáztak a Parlamentben a kormány homofób pedofiltörvényéről. Amely ellen fél héttől a Kossuth téren sok ezren tüntettek, több minden mellett azért, mert a gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket összemossa a homoszexualitás kérdéseivel, társadalmi reprezentációjával, bizonyos témák például nem kerülhetnének adásba este 10 óra előtt, sőt, a szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét is.

Orosz mintán alapuló, Európában példa nélküli propagandatörvényt vezetne be a Fidesz: a melegség vagy a transzneműség megjelenítését tiltanák meg az iskolákban és társadalmi célú reklámokban 18 éven aluliaknak. Pedig a melegség, biszexualitás vagy transzneműség nem az illető 18. születésnapján lapul ajándékpapírban: a szexuális irányultság és nemi identitás minden személy természetes tulajdonsága

-írták korábban a tüntetés szervezői.

Kapcsolódó

Az ellenzéki pártok egyébként megosztottak a témában: abban egyetértés van köztük, hogy a törvénytervezet ebben a formájában rossz, a Jobbik viszont így is meg akarja holnap majd szavazni, a többiek azonban nem, és bojkottálják majd a szavazást.

A Telex tudósítása szerint a vitában egyetlen kormánypárti és egyetlen ellenzéki politikus vett részt az üres ülésteremben, és „egy szó sem esett a nagy vihart kiváltó melegellenes módosításokról, és úgy tettek, mintha csak szigorúan a pedofilokról lenne szó továbbra is.”