Beidézték a „Free Navalny!” felirat miatt Szél Bernadettet

A független képviselő szerint a Fidesznek meg kellene tanulnia méltósággal viselnie a kritikát.

Szél Bernadett megkapta a rendőrségi idézést, amelyben olyan „eszement” dolgok vannak, mint körözés, előállítás, ha június 25-én nem menne el a kihallgatásra. A független képviselő közösségi oldalán azt írta, nem érti, ha az szabálysértés, hogy lemosható festékkel „FREE NAVALNY” feliratot fújtak a külügyminisztérium előtti járdára, minek számít, „amit Rogán, Mészáros, Orbán meg az összes többi művel?!”

Jelezte, egy magára valamit is adó magyar diplomáciának azt kellene képviselnie, amit nekik, vagyis szabadságot kellene követelnie Alekszej  Navalnijnak, aki azért sínylődik orosz börtönben, mert Putyin elnök igazi ellenfele.

Szél Bernadett nagy bajnak tartja, hogy ezért a kiállásáért „a szolgalelkű, kínai gigahitelektől az üzbég krumplibizniszig utazó” fideszes külügy odáig jutott, hogy ezért rájuk küldte a rendőrséget.

Azt írta, nyilván két „tettestársa”, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András is hamarosan megkapja az idézést, de szerinte amit tettek, helyesen tették,

a Fidesz meg tanulja meg méltósággal viselni a kritikát, ha már mindig jó érzékkel a rossz utat választja. (…) Free Navalny! Le az elnyomással!