Tagadja a fiatal magyar iszlamista, hogy terrorcselekményre készült volna

Nem találtak robbanóanyagot a házkutatás során.

Tagadja a bűnösségét az a 21 éves kecskeméti V. Kende, akit TEK-esek fogtak el terrorcselekmény előkészülete miatt. Jován László, a gyanúsított védője a Telexnek azt mondta, hogy nem találtak robbanószerkezetet, vagy ahhoz szükséges eszközöket a házkutatás során, viszont több olyan elektronikai eszközt is lefoglaltak, amelyen megtalálhatók a férfi angol nyelvű üzenetváltásai. V. Kende ezek tartamát nem vitatta, de a bűncselekményt nem ismerte el.

Ezt megerősítette lapunknak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is. Bagoly elmondta, hogy a kutatás során nem foglaltak le robbanóanyagot, Elmondása szerint elektronikus adathordozókat foglaltak le az ügyészek, az azon lévő kommunikációk pedig egyértelműen alátámasztották a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját.

A gyanúsított részletes vallomást tett a kihallgatásán, de nem tett beismerő vallomást. Az előkészületi cselekményre vonatkozó kommunikációk tartalmát nem vitatta, a végrehajtásra vonatkozó tényleges szándékot viszont tagadta

– magyarázta a szóvivő.

Kapcsolódó
TEK-esek csaptak le a terrorcselekményre készülő magyar iszlamistára
Állítólag a futball-Eb helyszínén is robbantani akart a 21 éves férfi.

A letartóztatásban lévő V. Kendét a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.