BKK: Hétfőtől újra lesz első ajtós felszállás a járműveken

Vonaljegyet azonban nem lehet még venni a sofőröktől.

A koronavírus-járvány mérséklődésével 2021. május 10-től újra fel lehet szállni a buszokra és a trolikra az első ajtón is, a járművezetők védelmében kihúzott kordonokat eltávolították – jelentette be pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Hozzátették azonban, hogy a járművezetőktől további intézkedésig – előreláthatólag június közepéig – továbbra sem lehet vonaljegyet vásárolni.

A közlemény szerint hétfőtől újra fel lehet szállni a járművek első ajtóin, a járművezető melletti tér újra használható lesz, míg azokra az autóbusz- és trolibuszvonalakra, amelyek korábban is az első ajtós felszállási rend szerint üzemeltek, csak az első ajtón lehet felszállni. A BKK kéri az utasokat, hogy amennyiben az adott járat kihasználtsága engedi, továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és a járművezetők védelme érdekében – ha van rá mód – a vezetőfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet.

A járművezetők egészségének védelme érdekében előreláthatólag június közepéig továbbra sem lehet tőlük a felszálláskor vonaljegyet venni. A jegy-, bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet és napijegy típus, mint például a havibérlet, a negyedéves bérlet, az éves bérlet vagy a 24 órás jegy – emelte ki a BKK.

Koronavírus