Megszüntették Bige László házi őrizetét

Hiába fellebbezett az ügyészség.

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll, olvasható a Nitrogénművek közleményében.

Azt írják, a Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az elsőfokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására. Ezt elutasították, de ismét fellebbezett az Ügyészség.

A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa

– írták a közleményben.

Bige ügyeivel számos alkalommal foglalkoztunk, alább ezeket foglaltuk össze:

Kapcsolódó
Bige László: Orbán Viktortól találkozót kértem, de nem fogadott. Azaz ő már döntött
Interjút adott a Partizánnak Bige László, házi őrizetben lévő milliárdos, akit 112 milliárdos vagyonával a 10. leggazdagabb magyarnak tartottak 2020-ban.