A rablás az rablás – Magyar Bálint a Fidesz-magyar szótárról

Szerinte a szavakkal is világossá kell tenni, az országnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete, amit Orbán Viktor vezet.

Az SZDSZ egykori elnöke, oktatási minisztere, szociológusként a NER-t régóta posztkommunista maffiaállamként írja le, most pedig arról beszélt a Klubrádióban, mennyire fontos lenne végre nevén nevezni, mit is jelentenek magyarul a Fidesz által használt szavak.

Magyar Bálint azt mondta, a helyzet leírásakor azt kell világossá tenni, nem egy kormány, hanem egy maffia irányítja az országot, a közvagyonból létrehozott kormányközeli vagyonkezelő alapítványoknál, az egyetemi modellváltásnál ki kell mondani, ez a közpénz lenyúlása.

Ha rablás van, akkor azt rablásnak kell nevezni!

Példaként hozta, ha egy bank vezetése lenyúlja a betétesek pénzét, arra se mondjuk, hogy „a bankvezetés új modelljét valósították meg”, a bankrablást se értékeljük úgy, hogy „nem a pénzfelvétel legszakszerűbb módját valósították meg”.

Magyar Bálint nem hinné, hogy egy kormányváltás után ne lenne megváltoztatható ez a helyzet, szerinte a Fidesz az alapítványi kiszervezéssel felkészül egy esetleges választási vereségre is, hogy az új kormány béna kacsaként szemlélje majd a helyzetet, amibe kerül.

A 2022-es sikerhez az ellenzéki pártoknak először is fel kellene hagyniuk a az egymás közti rivalizálással, mert jelenleg olyanok, mint egykor  a középkori banderiális csapatok a török hadsereg ellen. Magyar Bálint szerint már bőven eljött az ideje, hogy közösen kimondják, nem tekintik legitimnek ezt a „vagyonrablást”, fel fognak lépni ellene.

Kapcsolódó
Orbán nyelve veszélyes, mintha értelmi fogyatékosokhoz beszélne
Nyelvész elemzi a Fidesz-propagandát, a kormányfő stiláris trükkjeit.