Halálba torkollott egy zártkörű újpesti születésnapi buli

Hat év nyolc hónapot kapott a hívatlan férfit tizenegyszer megszúró fiatal. A fellebbviteli főügyészség szerint ez kevés.

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a fiatalemberre, aki 2015 májusában pár nappal a 18. születésnapja előtt halálra késelt egy hívatlan férfit egy születésnapi bulin Újpesten.

A kamasz egy újpesti sörözőben szólalkozott össze a 28 éves áldozattal, akit nem ismert. Azért vesztek össze, mert a férfi nem akarta elhagyni a kocsmát, ahol a fiú egy zártkörű partin szórakozott a barátaival.

A veszekedést lökdösődés és verekedés követte, majd a kamasz elővett egy kést és tizenegy alkalommal megszúrta a férfit. A sérültet mentők vitték el a helyszínről, ám egy hónappal később a rajta elvégzett műtét ellenére is meghalt.

A fiatalt 6 év 8 hónapra ítélte a Fővárosi Törvényszék emberölésért. A határozat ellen a fiatalkorúak ügyésze súlyosabb büntetés kiszabásáért, míg az elkövető és védője jogos védelemre hivatkozással felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése végett jelentettek be fellebbezéseket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a férfi szabadságvesztése és mellékbüntetése tartamának felemelését és a védelmi fellebbezések elutasítását