Ágyban való dohányzás okozhatott tragédiát Tiszafüreden

Már 23 ember halt meg lakástűzben az idén.

Füstmérgezésben életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája péntek reggel Tiszafüreden, a Sárkány utcában. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakóház szobájában egy ágy és annak környezete égett, az egységek gyorsan megfékezték a lángokat.

A tűz keletkezésének idején az épületben egy ember tartózkodott, aki már nem tudott kijutni a füsttel telített épületből, és a gyors beavatkozás ellenére sem tudták az életét megmenteni. Nem kizárt, hogy a tragédiát az ágyban való dohányzás okozta, de a tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Idén már huszonhárom ember vesztette életét lakástűzben. A legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy a túlterhelt elektromos hálózat okozza. Gyakori az is, hogy a nem megfelelő fűtés, a főzés közbeni figyelmetlenség, vagy dohányzás áll a lakástűz hátterében.