Kisfiúkkal fajtalankodott, megöléssel fenyegette őket

A 42 éves Veszprém megyei férfit fegyházba küldené az ügyészség.

Tizenkettedik életévét be nem töltött gyermekek elleni szexuális erőszak és személyi szabadság megsértésének minősített esete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség a 42 éves férfi ellen, aki a felügyeletére bízott fiúgyermekekkel fajtalankodott.

A vádirat szerint az egyik gyermek a rokona, őt tavaly júniusban rábeszélte, hogy aludjon nála. A kisfiú hívta a barátját is. Miután egyszer a kiskamaszok már a vádlottnál éjszakáztak, mindkét édesanya megengedte, hogy most is ott maradjanak.

A gyermekeket a férfi előbb vacsorával kínálta, játszott velük, majd bezárta az ajtót, hogy fajtalanságra bírja őket, mondván, amíg azt nem teszik meg, nem mennek sehová. A megfélemlített, ellenállni képtelen kisfiúkat végül szexuális cselekményekre kényszerítette.

A gyermekeket megfenyegette, hogy megöli őket, ha a történteket bárkinek el merik mondani. A kisfiúk kora reggel tudtak elszökni, amikor észrevették, hogy kiment udvarra a férfi, aki jelenleg letartóztatásban van.

Az ügyészség ellene fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság a férfit végleg tiltsa el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött gyermek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy kiskorúval hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.