Közel négyszer annyi lett a pozitív tesztek aránya Budapesten, mint decemberben

Lezárult a Fővárosi Önkormányzat által szervezett tömeges tesztelés.

A februári budapesti tömeges tesztelés során az elvégzett sikeres tesztek 2,53 százaléka lett pozitív, ami majdnem négyszeres pozitivitási arányt jelent a decemberi adatokhoz képest – közölte hétfőn a Főpolgármesteri Hivatal.

A főváros lakossági koronavírus tesztprogramja február 18. és 27. között zajlott le, amelynek során csaknem tízezer tesztet végeztek el a Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei. A tesztelés két helyszínen zajlott és a budapesti lakcímmel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhették.

A közlemény szerint a mostani eredmény azt jelenti, hogy „a vírus itt van, nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a szabályokat a maszkviseléssel, távolságtartással, fertőtlenítéssel kapcsolatban”. Megjegyezték:

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. Ehhez az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal.