Két nő irányította a 16 tagú emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet

Adták vették egymás között a szexrabszolgaként dolgoztatott lányokat.

Emberkereskedelem miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség egy nőket prostituáltként dolgoztató szervezet 16 tagja ellen. A 2013 és 2019 között működő kiterjedt hálózatot két nő irányította, a többiek hozzátartozóik vagy ismerőseik voltak.

A szervezet rendszeresen hálózott be különböző módszerekkel – hamis ígéretekkel, fenyegetéssel – nőket, akiket Németországba vittek. A legtöbbször hely- és nyelvismerettel nem rendelkező nőkkel bérelt ingatlanokban prostitúciós tevékenységet végeztettek. Az ügyfelektől a szolgáltatásokért kapott összegek legnagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek.

A kizsákmányolt nőknek a pénzből vagy csak elenyésző részt, vagy semmit nem adtak. A nőket „egyszerű értéktárgyként adták-vették” egymás között is a szervezet tagjai. A lelkileg már kiégett sértetteket hazaszállították és kitették a családjuknál. Emellett megállapodás alapján is foglalkoztattak önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket.

A szervezet tagjai tevékenységükkel csaknem hatszázmillió forintot kerestek. Az elkövetők családjai a házkörüli munkák ellátására elesett embereket vettek magukhoz, akiket kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve. A főügyészség többrendbeli minősített emberkereskedelem, kényszermunka és minősített kerítés miatt emelt vádat a banda tagjai ellen.