Kikezdett a lakótársa a barátnőjével, leszúrta, tíz évet kapott

Beismerte lakótársa megölését a kiskunfélegyházi férfi.

Tíz év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte emberölés miatt a Kecskeméti Törvényszék azt az 55 éves kiskunfélegyházi férfit, aki 2019 novemberében leszúrta lakótársát.

A férfi 2019-ben egy olyan házba költözött az egyik kiskunfélegyházi hajléktalanszállóról a barátnőjével, ahol nem volt áram, és mindössze egyetlen helyisége volt lakhatásra alkalmas. A páron kívül a szobában lakott a tulajdonos és az ügy sértettje, egy másik férfi is, így összesen négyen laktak a szobában.

Az elkövető és a barátnője egy kétszemélyes ágyon, a másik két férfi pedig egy-egy külön ágyon aludt. Mivel a férfi és a lakótársa is rendszeresen italozott,  ezért gyakran veszekedtek. Ennek az volt azoka, hogy a sértett ittasan szexuálisan próbált közeledni a vádlott barátnőjéhez, és ajánlatokat tett neki.

A férfi többször is megverte ezért, ami miatt eljárás is indult vele szemben, ezt azonban a sértett magánindítványának hiánya miatt megszüntették. Az ominózus napon 3-4 liter bort is megivott az elkövető az ismerőseivel, míg a sértett szintén súlyosan ittas állapotban volt. A délutáni órákban a férfi szexuális kapcsolatot kezdeményezett a barátnőjével, aki ezt elhárította. A sértett ekkor rászólt a vádlottra, amiből vita keletkezett és ököllel ütötték egymást.

A férfi ekkor magához vett egy zsebkést, majd közölte a lakótársával, hogy megöli és mellbe szúrta. Ezután visszatette a kését a párnája alá, majd értesítette a rendőrséget. A megkéselt férfi a helyszínen meghalt. A bíróság 10 év börtönre ítélte az elkövetőt. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, míg a letartóztatásban lévő férfi és védője enyhítésért fellebbezett.