Leégett és teljesen lakhatatlanná vált egy családi ház Pilisen

Egy képviselő segített a kollégájával.

Leégett, és teljesen lakhatatlanná vált csütörtök délután egy családi ház Pilisen. Gér Mihály, Albertirsa párbeszédes önkormányzati képviselője épp a helyszínen járt, amikor történt az eset.

Épp adományokat osztottunk Rácz Józseffel , az albertirsai Roma Önkormányzat elnökével, amikor hazafelé menet észrevettük a közelben gomolygó füstöt. Azonnal odasiettünk, hogy megtudjuk van-e a valaki a házban, de a szomszédok azt mondták, hogy senki nem tartózkodik otthon

–  mondta Gér Mihály, hozzátéve, nemrég egy másik ház is leégett az esettől néhány háznyira.

A politikus elmondta még, hogy pont az albertirsai tűzesetekkel kapcsolatban szembesültek azzal, hogy mennyire nincstelenné válhat ilyen tragédia után egy család, ezért Tordai Bencével a Párbeszéd politikusával már el is kezdtek kidolgozni egy olyan alapbiztosítást, ami alanyi jogon segítene ilyen esetekben a bajbajutottakon.

Kapcsolódó
Albertirsai tűzeset: elengedik az otthonát vesztő család tartozásának egy részét
A Parlamentben is téma volt a 24.hu által bemutatott szomorú történet.

A tűzeset kapcsán megkerestük a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is. Csámpai Attila szóvivő azt mondta, hogy Pilis külterületén történt az eset, és kollégái csak nehezen tudták megközelíteni az ingatlant a rossz földút miatt.

Leszakadt a födém, és teljesen lakhatatlanná vált a ház. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, de senkit nem találtak benne, így személyi sérülés nem történt.

– mondta Csámpai, hozzátéve, nem merült fel bűncselekmény gyanúja az ügyben.