Négy év három hónap börtönt kapott a fiúdiákjaival szexuális kapcsolatot létesítő budapesti földrajztanár

Sz. Szilveszter behívta az irodájába az egyik fiút, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan.

Négy év három hónap börtönre, és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a budapesti földrajztanárt, aki több kiskorú fiúval is szexuális kapcsolatot létesített.

Sz. Szilvesztert a másodfokú bíróság eltiltotta minden olyan tevékenységtől is, amely 18 év alatti gyerekek felügyeletével, illetve nevelésével, gyógykezelésével kapcsolatos. A bíróság egy bűncselekmény vonatkozásában hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és ezzel kapcsolatban az eljárást megszüntette.

A férfi igazgatóhelyettesként dolgozott az egyik fővárosi gimnáziumban. A hivatásából eredő tekintélyét felhasználva arra törekedett, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében pedig hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik. Az egyik fiú a vallomásában azt állította, hogy a férfi behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan. Ő azonban visszautasította ezt.

A diák állítása szerint a tanár később egy tanulmányúton is zaklatta. Fogdosta a combját, és meg akarta fogni a nemi szervét. A srácnak elege lett a zaklatásokból. Elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy orálisan kielégítse a tanár, azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyja. Ebbe belement a tanár, de a srác szerint később ennek ellenére is újra közeledni kezdett felé.

Kapcsolódó
Escortszolgáltatást is igénybe vett a fiúdiákjai szexuális zaklatásával vádolt budapesti tanár
Újabb információk derültek ki annak a budapesti földrajztanárnak a perén, akit azzal vádolnak, hogy érzelmi zsarolás után szexuális kapcsolatot létesített  fiúdiákjaival. 

A tanár azonban mindvégig tagadta, hogy kielégítette volna szájjal a fiút. Ezzel kapcsolatos korábbi érdeklődésünkre azt mondta, hazugság az egész és az egyik diákjával sem volt szexuális kapcsolata. Egy másik futballakadémián tanuló diák ellenben azt állította, hogy a pedagógus poénos köntösbe öltöztetett üzenetekkel közeledett felé, ám később kitöröltette vele a telefonjában tárolt üzeneteket.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy az egyik fiú sérelmére – annak nagykorúsága után – folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés vonatkozásában hatályon kívül helyezte és emiatt a tanárral szemben indult eljárást megszüntette. Az ítélet nem jogerős, mert a volt pedagógus és védője az egyik cselekmény miatti megszüntető rendelkezésre figyelemmel enyhítésért fellebbeztek, így az eljárás harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.