Kikötözte és megalázta az élettársát a fiával egy férfi, miután szakított vele

Állításuk szerint csak rá akartak ijeszteni.

A Szekszárdi Járási Ügyészség társtettesekként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat egy 45 éves férfi és 18 éves, az elkövetéskor még fiatalkorú fia ellen. A férfinak emellett még kapcsolati erőszak, zaklatás, valamint kiskorú veszélyeztetése és lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelnie kell

A vád szerint a férfi és élettársa viszonya 23 év után 2019-ben megromlott, majd az élettársa kapcsolatot létesített egy másik férfival. A férfi ezt nem fogadta el, és egyre agresszívabbá vált. A másik férfit rendszeresen zaklatta, követte, házánál figyelte, fenyegette, illetve egy alkalommal bántalmazta is.

Az élettársát, két közös gyermekük édesanyját, folyamatosan megalázta, félelemben tartotta, bántalmazással és az élete kioltásával fenyegette, általában kisebbik fiuk, az akkor még 17 éves vádlott jelenlétében, aki emiatt egyre inkább támogatta édesapja gyűlölködő megnyilvánulásait.

A 45 éves férfi 2019 nyarán ismeretlen személytől vett egy szovjet gyártmányú lőfegyvert távcsővel, hangtompítóval és lőszerekkel, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A fegyverrel a présházuk udvarán tanította lőni a kisebbik fiát.

A férfi és a fia megbeszélte, hogy „ráijesztenek” nőre, ezért a férfi az otthonukban arccal előre egy fotelba nyomta az élettársát, majd a kezeit hátrahúzva gyorskötözővel megkötözte a csuklóit, miközben a fia lefogta az édesanyja kezeit. Végül az asszony a kapálózása, ellenállása miatt ki tudott szabadulni, levágta a gyorskötözőket és kimenekült a házból. 

Az ügyészség letöltendő fegyházat kért a férfira, azzal, hogy kobozzák el a fegyverét a tartozékokkal és tiltsák el a közügyektől is. A fiára próbára bocsátást kértek azzal, hogy annak idejére rendeljenek mellé pártfogót.