Tíz percig sem tartott az operatív törzs tájékoztatója

Az viszont kiderült, mely városokban találtak sok fertőzöttet tegnap óta.

Kevesebb, mint tíz perc alatt vége lett az operatív törzs csütörtöki sajttájékoztatójának. Először Gál Kristóf felsorolta, hány ember ellen intézkedtek a rendőrök a különféle védelmi szabályok megszegése miatt, majd Galgóczi Ágnes mondta fel a friss járványügyi számokat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője azt mondta, „nagyon biztató” az esetszámok csökkenése. Csütörtökön egyébként annyi új fertőzöttet jelentettek, amennyit az előző két napon összesen.

A járványügyi szakember elmondta, hogy az elmúlt 24 órában Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten, és Budapest XI. kerületében regisztrálták a legtöbb új esetet.

Galgóczi Ágnes azt is elmondta, hogy „már nagyon sokan regisztráltak” a vakcinainfo.gov.hu-n. Péntektől a nyugdíjasok levelet is kapnak, amit kitöltés után ingyen visszaküldhetnek: ez lesz a regisztráció offline verziója.

A regisztráció nem kötelezettség, csak igényfelmérés

– mondta a főosztályvezető.

Az oltás 2021 elején kezdődhet meg: Galgóczi hangsúlyozta, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz, és kizárólag biztonságos vakcinával történhet.

Gál Kristóf azzal zárta a kurta tájékoztatót, hogy az újságírói kérdésekre már válaszolt Gulyás Gergely a kormányinfón.