Maradandó fogyatékossága lett annak az asszonynak, akit vascsővel vertek össze az utcabeliek

Börtönben marad az emberölési kísérlettel vádolt pár.

Továbbra is börtönben marad az az emberölési kísérlettel vádolt 45 éves nő és a fiatal párja, akik brutálisan összevertek egy 88 éves körösladányi asszonyt, hogy megszerezzék az értékeit. A Szegedi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta a Gyulai Törvényszék végzését, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt meghosszabbította a letartóztatásukat.

A pár megjelent a velük egy utcában lakó nyugdíjas nő házánál. A lakásba bejutva a nő felráncigálta az idős asszonyt és pénzt követelt tőle. Amikor nem kapta meg, kirángatta a nőt a folyosóra, vascsővel többször ráütött a kezére, hátára, fejére, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle.

Ezt követően hanyatt lökte, és a földön fekvő asszonyt többször is megrúgta. A nyugdíjas nő a fejét is beverte, ami erősen vérzett. A nő kutatást végzett a lakásban, majd az utca felőli szoba ablakát kinyitotta, azon kiadogatta társának a lakásban talált dolgokat, fagyasztott húst, hasított fát.

Később a 43 éves nő megkötözte az asszonyt és bekötötte a szemét. A terheltek a házat a kora reggeli órákban hagyták el: 10.500 forint készpénzt, arany ékszereket és egy régi típusú mobiltelefont vittek magukkal. A bántalmazott nő maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, s közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak az orvosi beavatkozás mentette meg.