Kivonták a forgalomból a Ford-rajongó autótolvajt

Csaknem 100 autóalkatrészt is találtak. Egy lopott autót már visszakapott a tulajdonosa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gépjárműbűnözés elleni egysége a pestszentlőrinci rendőrökkel és a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közös akcióban fogott el egy gépkocsilopással gyanúsítható férfit. A police.hu szerint a 49 éves férfit két Ford ellopásával hozták összefüggésbe. Az egyik autót 2019. október 22-én a Vecsési útról, a másikat idén novemberben Kispestről vitte el. M. Lászlót kedden az otthonában fogták el.

A házkutatásnál lefoglaltak több olyan eszközt (GPS jelblokkolót, Ford indítókulcsokat, vezérlőegységet), amelyeket a lopásoknál használhatott.

Lefoglaltak egy autót is, amit M. László rokona használt. A Fordot az elsődleges vizsgálatok szerint több autó eleméből szerelték össze, ezért eredetét szakértő bevonásával vizsgálják. Egy lopott autót Pestszentlőrinc kertvárosi részén megtaláltak, visszaadták tulajdonosának.

A rendőrök eljutottak ahhoz az alkatrész-kereskedéssel foglalkozó férfihez is, akinek M. László többször eladott Ford tartozékokat. A B. Andrásnál csaknem 100 olyan alkatrészt foglaltak le, amelyek felthetően bűncselekményből származnak. M. Lászlót lopás, B. Andrást orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eljárást szakértők bevonásával folytatják. A bíróság csütörtökön M. László bűnügyi felügyeletét rendelte el.