Drog miatt halt meg egy öt hónapos csecsemő Csongrádnál

Lenyelte a baba az elől felejtett drogot. A szülők azt hitték, hogy a fogzás miatt sír, és lefektették, pár óra múlva megfulladt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség egy nővel szemben, akinek hanyagsága a kisbabája halálához vezetett.

A fiatal nő már tizenéves kora óta fogyaszt kábítószert. Ezt a harmadik terhessége idején felfüggesztette, de a gyermek két hónapos korát követően ismét rendszeresen használt drogot.

A nő és a szintén drogfogyasztó párja 2018. január 18-án, délután egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg a kisbabával együtt, ahová amfetamint is vittek magukkal. Figyelmetlenségből azonban olyan helyen hagyták a drogot, hogy az az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került.

Röviddel ezután a baba elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatása alatt álló babát a nő és az élettársa visszaaltatta. Az anya fogzás okozta fájdalomnak vélte a csecsemő sírását, és bekente fogkrémmel az ínyét. Az öt hónapos gyermek éjfél előtt meghalt a kábítószer okozta légzési elégtelenség, és azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A nő és az élettársa éjjel észrevette, hogy a kisbaba nem lélegzik, ezért mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A főügyészség a nőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, valamint a kábítószer birtoklással vádolja. A nő élettársa ismeretlen helyen tartózkodik, őt a megyei rendőr-főkapitányság körözi.