Pintér Sándor percre pontosan tudja, mennyit repültek a rendőrség helikopterei

A belügyminiszter cáfolja, hogy az MD902-esek túlárazottak lennének.

Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselő kérdésekkel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, miután lapunk megírta, Szijjártó Péter külügyminiszter az utóbbi időben többször is  használt egy bőrülésekkel berendezett rendőrségi helikoptert.

A rendőrségnek vették tripla áron, de Szijjártó is repked a szolgálati helikopterrel
A külügyminiszter az utóbbi időben többször használta a bőrülésekkel berendezett járművet, amely az EP-választási kampányban határszemlét tartó Matteo Salvinit is szállította. Az MD 902-es helikoptereket három éve vette a Belügyminisztérium jócskán túlárazva a rendőrség számára, és bár az ORFK szerint az összes gép ellát szolgálati feladatokat is, a VIP-kabin ilyen esetekben jókora átalakításra szorulhat.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy a túlárazott MD 902-es helikopterek mennyi üzemórát repültek beszerzésük óta, és ebből  mennyi volt a rendőrségi szolgálati feladat.

A belügyminiszter visszautasította, hogy a helikopterek túlárazottak lettek volna. Pintér Sándor ugyanakkor közölte, az első MD 902-es beérkezésétől (2016. július 16-ától) számítva az ilyen típusú  rendőrségi helikopterek összesen 5266 óra 37 percet teljesítettek.

Ebből a szolgálati feladatokra fordított repülési idő 5078 óra 47 perc volt. A fennmaradó 187 óra 50 perc más szervek igénye alapján, térítéses repülési feladatok (pl. parlagfű felderítés, légi fotó, stb.) végrehajtását szolgálta.

Kiderült, hányszor utazott rendőrségi helikopterrel Szijjártó idén
A többi miniszter nem használta a rendőrségi gépet.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter /Facebook