Ezt mondta az áldozat párjának az ismerősét fél szemére megvakító férfi

Tagadja bűnösségét az ismerősét agyba-főbe verő, majd zuhany alá betevő esztergomi férfi.

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal férfival szemben, aki tavaly májusban agyba-főbe verte az ismerősét, majd betette a zuhany alá.

Az elkövető és későbbi áldozata egy esztergomi társasház udvarán beszélgetett, ennek során az elkövető minden előzmény nélkül megveréssel fenyegette az ismerősét. A férfi megkérte a fenyegetőző ismerősét hagyja őt békén, majd elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető azonban utána ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel nekiesett. Miután a férfi abbahagyta a férfi bántalmazását, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezt követően betámogatta a férfit a lakásába, ahol az áldozat élettársának azt mondta, hogy a férfi elesett és így szerezte a sérüléseit.

Az agyba-főbe vert férfinek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsont törése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult. Értesüléseink szerint az elkövető tagadta a büntetőeljárás során, hogy összeverte a férfit.

Az ügyészség két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.