Tagadja tettét a férfi, aki kirabolt és brutálisan összevert egy nőt a villamoson

Tényleges életfogytiglant kértek a többszörösen visszaeső férfira.

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a 39 éves férfinak a büntetőpere, aki 2018 decemberében kirabolt és  brutálisan összevert egy idős asszonyt a villamoson.

A férfi 2018. december 18-án délután a IV. kerületben a 14M jelzésű villamoson utazott, amelyen felfigyelt a hátsó kocsiban egyedül ülő időskorú nőre. A férfi az asszony mögé lépett és hátulról megütötte, majd az ütés következtében elesett asszonyt tovább bántalmazta és fenyegette.

A támadó arany nyakláncot követelt a nyugdíjastól, aki közölte, hogy nincs nála, ezért a férfi elvette tízezer forintját, a bankkártyáját és az iratait is. Az asszony a bántalmazás következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség tényleges életfogytiglant kért a többszörösen visszaeső  férfira rablás és életveszély okozó testi sértés miatt. A férfi a mai előkészületi ülésen tagadta a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Ezt követően a vád és a védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. A következő tárgyalási napon tanúmeghallgatás várható.

Kiemelt kép: Fővárosi Főügyészség