Kegyetlenül végzett a feleségével, mert azt hitte az ördög beszél hozzá – felmentették

Kóros elmeállapotban szenvedett a felesége szemét kinyomó férfi.

Felmentette a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki brutális módon végzett a feleségével tavaly novemberben Tárnokon.  Az együttes igazságügyi elmeorvos-szakértői és pszichológus szakértői vélemény alapján a bíróság ugyanis megállapította, hogy K. Zsolt a cselekmény idején olyan kóros elmeállapotban szenvedett, ami miatt képtelen volt tettének következményeinek felismerésére és az ennek megfelelő cselekvésre.

Mivel a betegsége miatt fennáll a veszélye annak, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelték a kényszergyógykezelését.

K. Zsolt és a nő már  húsz éve ismerik egymást, és nyolc évvel ezelőtt össze is házasodtak. A férfi bipoláris affektív zavarban szenved, gyógyszereit rendszertelenül szedte, az orvosi kezelésekre sem a megfelelő gyakorisággal járt. Az asszony tisztában volt a férje betegségével, s az orvosi ellátását is gyakran ő kezdeményezte. Tavaly szeptemberben annyira leromlott a férfi egészségi állapota, hogy a kezelőorvosa munkaképtelennek nyilvánította. Októberben az orvos új gyógyszert írt fel a beteg számára, akinek az állapota a készítmény hatására nem javult, hanem inkább romlott.

Emiatt november 7-én felesége kíséretében a férfi ismét felkereste orvosát, aki új gyógyszert írt fel számára. Miután a vizsgálat véget ért, a házaspár hazatért és a férfi különböző kapszulákat vett be. Másnap hajnalban a férfi felébredt, dühös lett és úgy érezte, hogy a felesége korlátok közé szorítja. Amikor a feleségéhez szólt, és a nő válaszolt neki, akkor a férfi úgy érezte, hogy az ördög szól hozzá.

K. Zsolt ekkor megkötözte az asszony kezeit, magához vett egy kést, kinyomta a neje szemeit, többször is megszúrta, majd agyonverte egy sólámpával. A férfi a bűncselekmény után kora reggel kocsival bement az érdi rendőrségre, majd bejelentette, hogy megölte a nejét. A bíróság felmentette a betegsége miatt, és egyúttal elrendelte a kényszergyógykezelését.

Kiemelt kép: police.hu