Blikk: milliókat kaszáltak L. Simon Lászlóék egy sima trükkel

Újabb állami támogatásra tett szert az országgyűlési képviselő és panziója.

Mi is többször beszámoltunk azokról az állami támogatásokról, amelyeket L. Simon László és családja kapott, de most egy olyan esetről számolt be a Blikk, ami nemcsak ezért érdemli meg a figyelmet.

A lap cikke szerint L. Simon László fideszes képviselő tavaly 45,5 millió forintot nyert el panziófejlesztésre a Kisfaludy-pályázaton, de a képviselő idén nyáron is indult a kisebb magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt állami pályázaton, ahol szobánként maximum 1-1 millió forintos felújítási pénzhez lehetett jutni.

A trükk most jön, ugyanis amíg korábban Simon Panzióként nyertek és a Simon és Simon Kft.-vel pályáztak, azóta, egyszerűen átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panziónak és egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, amelyen négymillió forintot ítéltek meg nekik.

A Blikk hozzáteszi: ráadásul hiába trükköztek az átnevezésekkel, egyébként sem indulhattak volna a pályázaton, mert a kiírás szerint a legfeljebb nyolc szobával és 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek jelentkezhettek. A most már Bikavölgyinek hívott panzió pedig ennél jóval nagyobbnak számít: 13 szobájuk és egy hatalmas apartmanjuk van, a saját honlapjuk szerint összesen 39 embert tudnak kényelmesen elszállásolni.

Keresték a politikust, de L. Simon László nem reagált.

L. Simon László felesége állami támogatásból fejleszti panzióját
45 millió forint jut az agárdi panziót működtető, veszteséges cégnek, amelyben tavalyig a fideszes politikus is tulajdonos volt. A család régóta jó barátságot ápol a közpénzzel.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu