Letartóztatásban marad Szilágyi István fia

Sz. Péter kalapáccsal végzett az édesapjával.

Továbbra is letartóztatásban marad Szilágyi István fia, akit azzal gyanúsítanak, hogy május elején kalapáccsal agyonverte az édesapját. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a társadalomra való veszélye miatt november ötödikéig meghosszabbította Sz. Péter letartóztatását.

Figyelemmel a személyi körülményeire, kiszámíthatatlan viselkedésére és az ebből fakadó társadalomra veszélyességére is, valamint a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyára, esetében csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

Sz. Péter büntetett előéletű a mostani bűncselekményt 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetés hatálya alatt követte el. A bíróság szerint a bűnismétlés veszélye továbbra is közeli és reális feltételezés.

Sz. Péter a rendőrségi kihallgatása során először még panasszal élt a gyanúsítás ellen. A későbbi bírósági meghallgatása során azonban már nem tagadta a bűncselekményt, és azt állította, hogy az édesapja támadt rá és ő csak védekezett. A bíróság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés miatt újabb két hónappal meghosszabbította a letartóztatását. A végzés nem végleges.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI