Újraindul az izsáki időközin Mondok József, aki beköltözött a támogatásból épült vadászházba

Még tart a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőper, de Mondok József újraindul az izsáki időközi választáson – írja a hvg.hu.

Még tart a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőper, de Mondok József újraindul az izsáki időközi választáson – írja a hvg.hu. Mondok 1998 óta volt polgármester Izsákon, de tavaly októberben egy független jelölt, Kutas Tibor legyőzte a fideszes jelöltet. Ennek ellenére júniusban lemondott posztjáról Kutas, ezért időközi választást tartanak a településen. Mondok József ellenfele egy független képviselő, Varga István lesz majd. Mindkét jelölt azzal kampányol elsősorban, hogy a fejlesztéseket fel kell pörgetni, Mondok ehhez a magas szintű kapcsolatait ígéri, amelyeket képes bármelyik pillanatban mozgósítani – írja a hvg.hu.

A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy a „vadászház” körül végzett valójában munkát az a közmunkás, aki más, önkormányzati munkára volt bejelentve hivatalosan.

MTI Fotó: Ujvári Sándor