Kovács Zoltán nem fertőződött meg koronavírussal

Kijöhet a nagy NER-buli után egy héttel a karanténból az államtitkár.

Negatív lett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár második koronavírustesztje.

Ahogy arról már korábban is értesültek, egy hétvégi rendezvényen futólag találkoztam Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akiről később kiderült, hogy pozitív lett a koronavírustesztje

idézte fel Facebookon Kovács, de azt nem részletezte, mi is volt ez a rendezvény, úgyhogy bepótoljuk ezt helyette.

A múlt hétvégi kerti parti az Alapjogokért Központ magánrendezvénye volt, amit egy, a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartottak. A kúria Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár családi ingatlana, ahol a helyettes államtitkár esküvőjét is tartották korábban: a szép nagy kertben egy rendezvénysátor is kényelmesen elfér a medence szomszédságában.

Hollik István először „szolid kerti partiról” beszélt, ahol elkapta a vírust, majd kiderült, hogy legalább százan voltak a kormányközeli szervezet buliján.

A rendezvény után több kormánytag is karanténba kényszerült. Köztük Schaller-Baross főnöke, Gulyás Gergely miniszter és Orbán Balázs államtitkár, Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs szóvivő is. Illetve Kovács Zoltán, akiről most kiderült, hogy megúszta a vírust, így visszatérhet a munkájához, ami szombaton a hobbijával is egybevág:

A ma 11 órakor kezdődő Országos Vadásznapon és a Zalai Vadászok Évadnyitó Rendezvényén megnyitó beszédet tartok és röviden szólni fogok az előttünk álló év fontos teendőiről, valamint a vadászati és természeti világkiállítás előkészületeiről

– közölte az államtitkár.

Kiemelt kép: Kovács Zoltán/Facebook