Több mint 1200 liter gázolajat szívott le külföldi kamionokból egy tiszacsegei férfi

Letöltendő börtönt kért rá az ügyészség.

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség az ellen a 30 éves Hajdú-Bihar megyei férfi ellen, aki tavaly karácsony környékén közel félmillió forintnyi üzemanyagot szívott le külföldi kamionokból és egy magyar autóbuszból.

A tiszacsegei férfi tavaly év végén határozta el, hogy gázolajat fog lopni az éjszakára leállított kamionokból. December 5-én egy lakatkulcs segítségével leszedte a 2. számú főút egyik kamionparkolójában álló román tehergépkocsi tanksapkáját és ellopott 385 liter gázolajat.

December 17-én éjjel az 50-es km szelvényénél található parkolóban egy cseh kamionból szívott le 600 liter gázolajat, majd idén január végén egy Budapesten található logisztikai központ előtt parkoló külföldi kamionból lopott 180 liter üzemanyagot.

De nemcsak kamionokra „szakosodott. Ha már Honton járt, akkor egy ott parkoló autóbuszból is lecsapolt 110-140 liter gázolajat. A bűnügyi felügyeletben lévő férfi 490 ezer forintos kárt okozott, amelynek csak töredéke térült meg a januári lopásból származó 84 liter gázolaj lefoglalásával.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért az üzletszerűen elkövetett lopással vádolt férfira azzal, hogy kobozzák el tőle a bűnösen szerzett vagyont, fizettessék ki vele a 470 ezres bűnügyi költséget, és rendeljék el a korábban felfüggesztett börtönbüntetését is.