Elfogták a békési irodaházakat kifosztó maszkos betörőket

Orosházán egy létrán másztak be az épületbe, Berettyóújfaluban pedig megbontották az iroda falát. Videóval.

Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet egy hónappal ezelőtt Orosházán, egy cég irodaházából. A telephelyen működő biztonsági kamera rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket.

Nem sokkal később az a férfi, aki az erkély ajtajának ablakát betörte és bement az irodába, a széffel a kezében távozott. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei alapos helyszíni szemlét tartottak és információkat gyűjtöttek a történtekről. Felmerült a gyanúja annak, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves mezőtőúri, a másik pedig egy 17 éves túrkevei férfi.

Az orosházi nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei csütörtök hajnalban fogták el őket Berettyóújfaluban. Velük volt a 17 éves fiú gyomaendrődi édesapja és egy 30 éves mezőtúri férfi is. A gyanú szerint közvetlenül az elfogásuk előtt egy berettyóújfalui telephelyen kibontották az irodaépület falát, betörték az iroda ajtaját, majd kinyitották a páncélszekrényt és elvitték belőle a pénzt.

A rendőrök a telephely közelében tartóztatták fel őket. Átkutatták az autójukat, amelyben a betöréshez használt szerszámokat és pénzt találtak. Az Orosházi Rendőrkapitányság a négy férfit lopás  elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A csoport tagjai a gyanú szerint az orosházi és a berettyóújfalui mellett több hasonló betörést is elkövethettek az országban. A nyomozók vizsgálják, hogy hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Kiemelt kép: police.hu