Nyolc évet kapott B. Balázs, aki három dolgozót is megkéselt egy budai szállodában 2001-ben

17 évig bujkált Mexikóban a férfi.

Nyolc év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki több embert is megkéselt egy budai szállodában 2001 őszén. B. Balázst tizenhét évvel a vérfürdő után fogták el Mexikóban.

Az álnéven bejelentkező B. Balázs több vendéget is meglopott a társaival. A recepciós gyanúsnak találta a társaság viselkedését, és jelezte ezt a hotel tulajdonosának, aki két segítőjével felelősségre vonta a három férfit. A három férfi megpróbált elmenekülni, azonban a tulajdonos és a vele levő személyek elállták az útjukat, majd dulakodás alakult ki köztük.

A negyvenkét éves férfi ekkor elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – személyt megvágta, majd futásnak eredt. Ekkor a recepciós is elé állt, a férfi azonban többször megszúrta a mellkasán és a hasán, ezzel közvetlen életveszélyes sérülést okozva a sértettnek, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg.

A szökésben lévő férfit 2018 június végén fogták el Mexikóban. A férfit nyolc év fegyházra ítélték, de a Fővárosi Főügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás érdekében fellebbezett.