Kiraboltak egy solymári férfit a lányával, a vasútállomás mosdójában fogták el a tettest

A rabló vízzel próbálta lemosni a gazpray-t, amikor rátörték az ajtót.

Kiraboltak egy 83 éves solymári férfit a lányával kedd délután. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Cs. László vizet kérve jutott be egy 83 éves férfi portájára, majd az előszobába érve egy udvaron talált vascsővel fejbe vágta a nehezen mozgó áldozatát, és 40 ezer forintot követelt tőle.

Az idős férfi hiába hajtogatta, hogy nincs pénze, a felbőszült támadója tovább ütötte és fojtogatta, majd értékek után kezdett kutatni a házban. A puffanásokat hallva, a pincéből feljőve lépett be a lakrészbe az áldozat lánya. Először megdöbbent az ismeretlen férfi láttán, aztán felocsúdva telefonjáért nyúlt, hogy segítséget hívjon. Ekkor a rabló rátámadt, és megpróbálta kitépni a telefont a kezéből. A nő erős szorítását támadója harapással akarta enyhíteni, majd dulakodni kezdtek, ekkor a férfi többször ököllel megütötte, végül egy gázspray-vel lefújta és elmenekült.

A forró nyomon lévő rendőrök a solymári vasútállomás mosdójában fogták el Cs. Lászlót, amikor vízzel próbálta enyhíteni a gázspray-ből neki is jutó adag miatti csípő érzést. A bilincselés után átvizsgálták válltáskáját és bőröndjét, amelyekből ékszerek, mobiltelefonok kerültek elő, de az is kiderült, hogy a férfit lopás miatt körözi a Nagyatádi Rendőrkapitányság.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség bűnismétlés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

Frissítünk!

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a többszörösen visszaeső büntetett előéletű férfit, és és az indítványban foglaltakkal egyetértve elrendelte a férfi 30 napos letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Fotó: rendőrség