Senki nem látogatja az ország jelenlegi egyetlen tényleges életfogytiglanra ítélt nőjét

Utolsó támaszát is elvesztette Á. Anikó.
Kapcsolódó cikkek

Utolsó támasza is elhagyta Á. Anikót, aki jelenleg az egyetlen tényleges életfogytiglanira ítélt nő Magyarországon, írja a Blikk.

A gyermekét több mint száz késszúrással meggyilkoló asszonyt mostanáig egy ember látogatta a rácsok mögött, de a 47 éves asszony őt is elvesztette, mert barátját is lecsukták.

A lap szerint a két nő évekkel ezelőtt a rácsok mögött ismerkedett meg, amikor a gyerekgyilkos még előzetesben volt. A cikkben azt írják. barátságuk olyan erős lett, hogy miután Anikó lelki társa szabadult a rácsok mögül, ő vált a gyilkos asszony egyetlen kapcsolattartójává, amikor csak lehetett, levelet írt neki és látogatta, sőt csomagot is küldött. A nő az összes tárgyaláson megjelent, csak hogy jelenlétével erősítse labilis barátnőjét.

A kamaszkorától súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdő Á. Anikó 2015-ben a húsvéti szünetre kapta meg láthatásra 8 éves kislányát, akit már hosszabb ideje a gyerek édesapja és annak új párja nevelt. Azon a hétvégén a nő több liter pezsgőt ivott meg, nyugtatókat szedett rá, majd felidegesítette magát azon, hogy gyermeke az apja új partnerét nevezi anyunak. Ezután több mint száz késszúrással megölte a szállodai szobában kislányát, majd betakarta a testét.

A Blikk szerint hogy gyorsabban menjen az életfogytig tartó büntetés, dolgozik, társainak viszont azt panaszolja, hogy minden éjjel gyermekével álmodik.

Magyarországon eddig két nőt sújtott a bíróság tényleges életfogytiglannal: a Szita Bence-gyilkosság egyik elkövetőjét, Polcz Erikát, valamint Á. Anikót. Előbbi 2017-ben a börtönkórházban meghalt.