Több mint 1 milliárd forintot von el a kormány Józsefvárostól

Pikó András ezért felszólította Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról.

A kormány 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást csoportosít át a budapesti VIII. kerülettől a járvány elleni védekezésre hivatkozva – közölte a kerület polgármestere Facebookon. Pikó András azt írta, hogy az erről szóló levél csütörtök reggel érkezett a Belügyminisztériumtól.

Az elvont támogatás a következő fejlesztéseket érinti:

Pikó felidézi, hogy Józsefváros országgyűlési képviselője, a fideszes Kocsis Máté néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy mindent meg fog tenni a józsefvárosi fejlesztési pénzekért költségvetési tárgyalásai során. Most azonban a polgármester szerint „méltatlanná és alkalmatlanná vált a kerületi lakosok képviseletére”.

Ezért felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előrehozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé.

Pikó András úgy véli, hogy a kormány politikai leszámolásra használja a veszélyhelyzet időszakát, de a józsefvárosi önkormányzat továbbra is meg fog tenni mindent az önkormányzat működésének biztosítása és a kerületi lakosok védelme érdekében.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton