„Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!” – gázfegyverrel fenyegettek két lányt az egri buszon

Megtagadta a vallomást a rasszista férfi.

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy 69 éves férfival szemben, mert tavaly februárban az Istenmezejére tartó menetrend szerinti buszjáraton életveszélyesen megfenyegetett két roma származású diáklányt.

A két középiskolás lány a busz hátsó részében ült az Egerből induló buszon, az utolsó üléssoron pedig a férfi. A lányok egyike unatkozott, ezért egy szelfit akart magáról készíteni. Amikor a férfi meglátta, ingerültté vált, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi a „cigány fajtáját”, ha az ő arca is rákerül a képre.

Hogy nyomatékot adjon a fenyegetésének, elővett a táskájából egy forgótáras gázfegyvert, amit viselési engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem.

A férfit azonban ez nem érdekelte. Felemelte  a gázpisztolyt és most már mindkét lánytól a képek törlését követelte, miközben azt kiabálta nekik, hogy “Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!”.

A két kiskorú lány előre sietett az utastérben, majd nem sokkal később le is szálltak a buszról. A férfi megtagadta a vallomástételt a nyomozás során. Az Egri Járási Ügyészség kétrendbeli közösség tagja elleni erőszakkal, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a rasszista férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűncselekményt. Emellett pénzbüntetést kértek rá, és azt, hogy kobozzák el tőle a gázfegyverét.

Kiemelt kép: Getty Images