Bevallotta bűnösségét a haragosát összeverő felsőpakonyi férfi

Annyira megtetszett a cimborájának a verekedés, hogy ő is kedvet kapott a bunyóhoz.

Beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során az a felsőpakonyi férfi, aki tavaly nyáron összeverte az ivócimboráját az egyik helyi dohánybolt előtt.

Az ominózus napon több férfi is sörözgetett a trafik előtt. Iszogatás és beszélgetés közben ketten kakaskodni kezdtek egy korábbi nézeteltérésük miatt. Úgy gondolták, hogy lebokszolják a dolgot, ezért egyikük megütötte és hasba rúgta a másikat.

Közben az eseményeket egykedvűen szemlélő italozók egyike is kedvet kapott az ereje fitogtatásához: H. István félrelökte a bántalmazót, majd néhány ökölcsapás és rúgás után rálépett a földön fekvő áldozat nyakára és többször is az arcára taposott. A megvert férfi többszörös orr-, és arccsonttörést szenvedett, súlyos sérüléseiből csak hetekkel később gyógyult fel teljesen.

Az első bántalmazó, egy 52 éves felsőpakonyi férfi beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során. H. István azonban csak egy hét bujkálás után került elő. Ellene életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.