Kinevezték a fideszes médiabirodalom új vezetőjét

Liszkay Gábort Szabó László volt washingtoni nagykövet váltja a Mediaworks vezérigazgatói posztján.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé Szabó Lászlót nevezte ki – olvasható a Kesma honlapján.

Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig közel 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön egyaránt. 2010-től a TEVA Magyarország Zrt-t irányította vezérigazgatóként. 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Amerikai Egyesült Államok fővárosában.

Szabó Liszkay Gábort követi a poszton, aki váratlanul távozott a fideszes médiabirodalom éléről.

Távozik a Mediaworks éléről a fideszes médiabirodalom kulcsfigurája
Liszkay Gábor a Mediaworks mellett a kormányzati médiaholding működését is egyengette.

Szabóról azt írják:

eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse. Munkáját természetesen a kollégák és a kuratórium támogatásával fogja végezni, hiszen együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

Kiemelt kép: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt