Kormányinfó: A következő napokban ugrásszerűen fog megnőni a fertőzések száma

Százezres munkanélküliséggel számol a kormány.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

A következő napokban ugrásszerűen fog megnőni a koronavírusos fertőzések száma Magyarországon  – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a ma délelőtti Kormányinfón.

Magyarország Európán belül kevéssé fertőzött, de csoportos fertőzés van jelen nálunk is. 10-15-szörös lehet azoknak a  száma akik megfertőződtek, de tünetek hiányában nem mennek orvoshoz.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy

Mindent megteszünk azért, hogy a középiskolások idén leérettségizzenek

– mondta Gulyás Gergely.

A kijárási tilalomról egyelőre nem született döntés

-tette hozzá. De ennek bevezetését a fertőzésszámhoz kötik. “Ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy egy-két-három hét múlva ilyen intézkedést kell bevezetni.”

Százezressel munkanélküliséggel számolunk. Az a kérdés, hogy hány százezres lesz

– jelentette ki.

A tesztek számát szerintem növelni kell, a jelenlegi helyzet indokolttá teszi.

Arra a kérdésre, hogy miért nem közölnek területi és életkori adatokat, várható-e ebben változás

Az, hogy nem hozzuk nyilvánosságra a településneveket, az a pánik megelőzését szolgálja. Szinte az összes megyéből van fertőzött

-szögezte le. Hozzátette:

Az ellenzékben vannak olyanok, akik a vírusnak szurkolnak. És van olyan is, aki annak nem örül, hogy az első fertőzött külföldi volt és nem magyar

Gulyás Gergely továbbá azt is elmondta, hogy jelenleg hatósági eljárások keretében vizsgálják azokat a elképesztő áremeléseket, amelyeket bizonyos termékeket érintettek egyes patikákban.

Azt reméljük, hogy az élet újra tud indulni minél előbb, de a koronavírus teljes lecsengése 300-400 nap is lehet. Senki nem tudja felelősséggel azt mondani, hogy a járványnak két hónap múlva vége lesz.

Fizetési moratórium, így kerül karanténba a hitel
Éjfél előtt jelent meg a Magyar Közlöny, így már mától érvényesek az Orbán Viktor által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd