Megölte, elásta barátnőjét a szegedi nő  

A holttestet felgyújtotta a kertben, majd csaknem egy évig élt áldozata házában. Vádat emeltek ellene.

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség a nő ellen, aki 2017. májusában megölte és elásta barátnőjét, aki befogadta a szeged-tápéi házába.

A gyilkosság előtt egy vita után összeverekedett a két nő, ütötték, rúgták egymást. Verekedés közben a vádlott a már hason fekvő sértettet egy nadrágszíjjal fojtogatni kezdte, majd puszta kézzel tovább szorította a nyakát. Barátnője megfulladt.

A nő a holttestet a házból kihúzta a kertbe, ott egy medencének kiásott gödörbe tette, lepedővel, bambuszdarabokkal, forgáccsal letakarta. Grillgyújtó folyadékkal leöntötte, meggyújtotta, majd az összeégett testet csemperagasztóval leöntötte, betemette. A terület fölé sziklakertet emelt.

Áldozatának volt egy szegedi ingatlana, amelyben albérlő lakott. A gyilkosság után neki azt mondta, hogy barátnőjének börtönbe kellett vonulnia, helyette neki az albérleti díjat, havonta 40 ezer forintot fizetni. 14 hónapig el is vette a pénzt, így a bérleti díjra jogosult örökösöknek mintegy 560 ezer forint kárt okozott.

A nő, amikor a rendőrök tavaly gyanúsítottként kihallgatták, az emberölést elismerte, de azt állította, hogy egy ismerőse segített neki a holttest elégetésében, eltüntetésében. Ismerősét őrizetbe is vették, de később kiderült, a nő hazudott.

A főügyészség emberöléssel, nagyobb kárt okozó csalással, büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő nőt, akinek a bűnösségéről a Szegedi Törvényszék dönt.

Kiemelt kép: police.hu