Lehűlés, hózápor, szélvihar jön a hétvégén

Hét megyére adtak ki figyelmeztetést szombatra az erős szél miatt.

Szombaton változóan felhős ég mellett pár órára mindenütt kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Duna mentén valószínű. Helyenként –  nagyobb eséllyel a keleti megyékben – előfordulhat hózápor. Az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt hét megyére.

A legerősebb széllökések általában 65-70 km/óra körül alakulnak, a magasabban fekvő területeken azonban 70 km/órát meghaladó lökések is lehetnek. Vasárnapra Borsod-Abaúj-Zemplén megyére érvényes a figyelmeztetés.

Vasárnap a reggeli órákban főleg az Alföldön még több lehet a felhő, elvétve gyenge hózápor is előfordulhat, de később csökken a felhőzet, nagyrészt derült, gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Az északias szelet helyenként erős, a Bodrogközben viharos lökések kísérhetik. Délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu