Kormányinfó: „Nem maradhat következmények nélkül” a Gothár-ügy

7-es cikkely, győri késelés és színháztörvény a 150. kormányinfón.

A Magyarországgal szemben a 7-es cikkely alapján indított eljárással kapcsolatban a 150. kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta,  a szerdai kormányülésen is szó volt az eljárásról.

Továbbra sem látják a jogi eljárás értelmét, Magyarország és Lengyelország ellen boszorkányüldözés zajlik – állapították meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormánytagok.

Gulyás Gergely úgy vélte, a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni eljárásban az ülések nyilvánosságát támogatja a kormány. Ezt annak kapcsán mondta, hogy Kovács Zoltán a zárt ülésről folyamatosan posztolt a Twitteren.

Hangsúlyozta, a főtitkárság javasolta a zárt üléseket, amit tudomásul vettek, majd „a szeptemberi meghallgatás után Twitteren jelent meg a Tanács Főtitkársága által készített jegyzőkönyv”. Ezt egy magánszemély kérte ki, “aki érdekes módon a CEU-n oktató vendégprofesszor” – fogalmazott Gulyás.

Gulyás szerint ez a főtitkárságot is meglepetésként érte, de a történtek után nem lehet senkit hibáztatni, ha a saját véleményét  a Twitteren tudósítja.

 

Cikkünket frissítjük. 

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd