Negyven ember mondott fel egyszerre az újpesti városházán

Szinte üres városháza várja az új polgármestert.
Kapcsolódó cikkek

Az ellenzék komoly problémákkal szembesül az önkormányzati választás meglepő győzelmei után. Arra eleve nem készült senki, hogy ennyi helyen nyernek majd a Fidesszel szemben, ezért elég komoly a káderhiány, sok posztra nincs még ember. Ráadásul ezeknek a posztoknak a nagy része szaktudást és helyismeretet igényel, mert így lehet a polgármesteri hivatalokat hatékonyan működtetni.

Ebben viszont az eddigi káderállomány nem mindig segít. Újpesten például a 24.hu információja szerint a héten egyszerre negyven ember kérte a felmentését.

Legtöbbjüket fel is mentették a munkavégzés alól, mielőtt még az új polgármester hivatalba léphetett volna. A munkavégzés alóli felmentés szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadták, csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát Déri Tibor, a kerület új, momentumos polgármestere. Addigra pedig majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed.

Megkérdeztük az ügyről Dérit is, aki elismerte, hogy valóban ennyien mondtak fel, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül.

Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt

– mondta a polgármester, aki már az átadás-átvétel előtti állománygyűlésen azt mondta a dolgozóknak, továbbra is számít a munkájukra.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre