Négy év három hónap börtönt kapott a fiúdiákjait szexre kényszerítő földrajztanár

Sz. Szilveszter a fociakadémián is zaklatta fiúkat. Az egyik diákot addig terrorizálta lelkileg, amíg bele nem ment abba, hogy kielégítse orálisan.

Négy év három hónap börtönre ítélte szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt az iskola igazgatóhelyettest, aki több kiskorú fiút is megzsarolt és arra kényszerített a gimnáziumban, valamint a futballakadémián, hogy fogadja a szexuális jellegű közeledését. Sz. Szilvesztert emellett 5 évre eltiltotta a bíróság minden olyan tevékenységtől, amely 18 év alatti gyerekek felügyeletével, illetve nevelésével kapcsolatos.

A vádirat négy sértettet sorol fel a 2011-től 2017-ig tartó időszakban. Az egyik fiú a vallomásában azt állította, hogy a férfi behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan. Ő azonban visszautasította ezt.

A diák állítása szerint a tanár később egy tanulmányúton is zaklatta. Fogdosta a combját, és meg akarta fogni a nemi szervét. A srácnak elege lett a zaklatásokból. Elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy orálisan kielégítse a tanár, azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyja. Ebbe belement a tanár, de a srác szerint később ennek ellenére is újra közeledni kezdett felé.

A szakértő arra a megállapításra jutott, hogy nem az a kétséges, hogy megtörtént-e a cselekmény, hanem az, hogy hányszor, és olyan körülmények közt-e ahogy a fiú azt elmesélte. A szakértő korábban azt is elmondta, hogy fiút nem a kényszerítés, hanem inkább a kíváncsiság vezérelte abban, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a pedagógussal.

A tanár azonban mindvégig tagadta, hogy kielégítette volna szájjal a fiút. Ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre azt mondta, hazugság az egész és az egyik diákjával sem volt szexuális kapcsolata. Egy másik futballakadémián tanuló diák ellenben azt állította, hogy a pedagógus poénos köntösbe öltöztetett üzenetekkel közeledett felé, ám később kitöröltette vele a telefonjában tárolt üzeneteket.

Arra utalgatott, hogy létesítsek vele szexuális kapcsolatot. Az elején azt hittem, hogy vicc, de aztán átlépett egy határt

– mondta a korábbi tárgyaláson a fiatalember. A fiú elmondta az egyik tanárnőnek, hogy miket üzent neki Sz. Szilveszter, ő azonnal a vezetőséghez akart fordulni, de a srác lebeszélte róla. A tanárnő végül a kollégium igazgatójával beszélt. „Ő tíz éve barátja a földrajz tanárnak, így szőnyeg alá söpörte a dolgokat” – mondta.

Ahogy haladt előre a bizonyítási eljárás úgy derültek ki az egyre furcsább és furcsább dolgok. Kiderült, hogy nem csak a vádiratban szereplő négy fiúhoz lehetett köze a pedagógusnak. K. Norbert tanú elmesélte, hogy német magánórákra járt Sz. Szilveszterhez és itt ismerkedett meg K. Péterrel, aki később jó barátja lett.

Péter egy évvel az érettségi után kiköltözött Svájcba a barátnőjéhez. Miután szakítottak, hazaköltözött. Az egyik alkalommal elmentünk bulizni, de csak sírt és nem volt kezdve bulizni. Az alkohol hatására előjöttek azok a dolgok, amik bántották. Azt mondta, hogy elege van, fáradt és sok ez neki. Először azt hittem, hogy a sulival van valami gond, de kiderült, hogy Sz. Szilveszterrel való kapcsolata nehezíti meg az életét. Azt mondta, hogy lefeküdtek egymással. Volt benne sz..ás, csókolózás, de anális közösülés is

– mondta vallomásában K. Norbert.

Sz. Szilveszter viszont azt állította, hogy soha nem tanította németül a fiút és a barátját. Állítása szerint úgy ismerte meg a tanút, hogy megrendelte egy meleg oldalon. A barátja, K. Péter pedig ugyancsak pénzért szexelt férfiakkal.

Sz. Szilveszter végig tagadta a bűncselekmény elkövetését. A bíróság szerint azonban a hivatásából eredő tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a kiskorú fiúkkal. Ennek érdekében pedig hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket is küldött nekik.

Mivel a cselekmény a 18 életévét követően, fenyegetést is alkalmazva folytatódott, ezért a folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés is gyarapította a bűnlajstromát.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a pedagógus büntetlen előéletét és az eljárás elhúzódását. Súlyosító körülményként vették figyelembe azt, hogy Sz. Szilveszter a cselekményét hosszú időn át, kitartó szándékkal követte el.

Az ítélet nem jogerős.