Tőrkéssel megszurkálta, rágyújtotta a házat újabb áldozatára a túronyi gyilkos

K. Zsolt két embert ölt meg kilenc hónapon belül. Videó az elfogásáról.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb emberöléssel gyanúsították meg az idős német szomszédjával végző túronyi fejszés gyilkost. K. Zsolt okozta ugyanis azt a két és fél évvel ezelőtti halálos tűzesetet is, amikor holtan találtak a házában egy nyolcvanas éveiben járó idős asszonyt. Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője az ORFK mai sajtótájékoztatóján megerősítette lapunk értesüléseit.

Az újabb gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy eleinte nem tudták megállapítani sem a tűz eredetét sem pedig a nő halálának a körülményeit. Annyit lehetett látni csak, hogy az idős asszony az egész testfelületén negyedfokú sérüléseket szenvedett, és több külsérelmi nyom is borította az elszenesedett holttestet. A toxikológiai vizsgálatok megállapították, hogy a nő belélegezte a tűz maradványait, azaz még élt a tűz keletkezésekor.

Később kiderült, hogy K. Zsolt fát vágott az ingatlanban aznap, amikor a tűz keletkezett és a háztartásban élő férfival töltötte az éjszakát. Ekkor azonban ennél többre még nem jutottak a nyomozók. Később azonban leporolták az ügyet, és a község lakóival reprodukálták az aznap történteket.

Az a kép tárult elénk, hogy K. Zsolt elcsalta a rokonainak a lakására Pécsre a 61 éves férfit, ahol igyekeznek barátnőt szerezni neki. Etetik, itatják és közben pedig módszeresen kikérdezték az otthon lévő vagyontárgyak értékéről, összegéről

– mondta Petőfi Attila.

Az ittas K. Zsolt ezt követően visszautazott Túronyba, majd betört az asszony otthonába. Négykézláb mozgott a házban, de levert valamit, ezért felébredt a nő. Mivel az asszony felismerte, ezért K. Zsolt többször is megszúrta és megvágta a nála lévő tőrkéssel. Hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, felgyújtotta a házat, a kést pedig a saját házának szennyvízaknájába dobta.

Kiemelt kép: police.hu

Újabb emberöléssel gyanúsítják a túronyi fejszés gyilkost
Szándékosan gyújthatta rá a házat egy idős asszonyra.