Lapátra tették, baltával ment élettársa munkahelyére egy esztergomi férfi – videóval

Az őrjöngő férfi mindent szétvert, ami az útjába került.

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás vétsége miatt bíróság elé állította azt az esztergomi férfit, aki baltával támadt a környezetére.

A férfi egy helyi kocsmában italozott. A férfival az élettársa közölte, hogy szakít vele, de mivel számított arra, hogy részegen megy haza a kocsmából, ezért elrejtőzött a padláson. A férfi késő este ért haza, de az élettársát nem találta, ezért a fészerből magához vett egy 27 cm hosszú baltát, és azzal elindult a nő munkahelyére.

Amikor odaért, baltával verte a vaskaput, majd azt többször belevágta a házra felszerelt névtáblába, a tetőcserepek közül kettőt letört, széttörte a kapu feletti lámpát, a mozgásérzékelőt, a kamerás kapucsengőt, és a kapu bal oldalán lévő vakolatot is leverte a falról.

Egy szomszéd rászólt, hogy fejezze be, aki ezt hallva a baltát belevágta annak lakóházába. Az ámokfutásnak azonban korántsem volt vége. Szétvert egy buszmegálló táblát, házakat, tehergépkocsit rongált meg.

A dühöngő férfit még aznap este elfogták. A különös visszaesőnek minősülő férfit 1 év 8 hónap börtönre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték, feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős, ezért a férfit a szabadságvesztés végrehajtására büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

 

Címkék: bűnügyesztergom