Véres verekedéssel ért véget egy kártyacsata Hevesaranyoson

Két férfit is súlyos koponyasérülésekkel vittek kórházba.

Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy 24 éves fiatalemberrel szemben, aki baseball ütővel bántalmazta kártyapartnerét a kocsmában azért, mert azt gyanította róla, hogy csalt  a játékban.

A férfi tavaly március végén Hevesaranyoson a helyi italbolt udvarán pénzben kártyázott egy idősebb ismerősével, de veszített. Ettől annyira ideges lett, hogy csalással gyanúsította partnerét, majd rátámadt, mert az nem akarta visszaadni neki az elnyert összeget. A fiatalember előbb ismerőse arcába öntötte a sört, majd megpróbálta leütni egy székkel, miközben a saját fején is széttört egy sörösüveget. A vendéglősné hazaküldte a balhézó férfit.

A fiatalember a felszólítást követően távozott ugyan a helyszínről, de egy fából készült baseball ütőt lóbálva hamarosan visszatért. Az utcáról nyomban a pulthoz ment, ahol korábbi kártyapartnere egy ismerősével beszélgetett. A férfi mögéjük lépett, majd az ütővel hátulról leütötte a volt kártyapartnerét. A férfi még egyszer rácsapott a földre kerülő férfire, mellyel többszörös koponyacsont töréseket okozott.

A pultnál álló másik férfi megpróbált a leütött férfi védelmére kelni, de a begőzölt fiatalember őt is fejen ütötte. Ez a férfi is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett.

A Heves Megyei Főügyészség végrehajtandó börtönt kért a férfira.